Bilado rankad topp 11 av Sveriges populäraste bilköparsajter!

Bilado rankad topp 11 av Sveriges populäraste bilköparsajter!

Länk: https://www.aftonbladet.se/bil/a/verJqj/salja-bilen-till-sajt-som-koper-de-betalar-mest-pengar

Kul att Aftonbladet rankat oss bland de populäraste bilköparna i hela Sverige. Aftonbladets reporter skulle ”fejksälja” en Kia Hybrid och gjorde ett test om vilket bolag betalt bäst. Bilado var just den dagen inte köpsugna på det objektet så vi kunde tyvärr inte ge ett pris. Det som skulle kunna göra detta test lite mer intressant är om Aftonbladet valt ut en ”normal” bil som är lite mer mellanklass, att göra ett test på. Varför inte en Volkswagen Golf 1.6 som en större målgrupp har råd med? Jag tror fler bilhandlare hade svarat på den förfrågningen. I dagsläget håller bilhandlarna stenhårt i pengarna, då det är oroliga tider. Man köper inte bilar av dyrare segment om man inte får ett riktigt bra pris direkt. Det är ingen hemlighet att det råder oroligheter på bilmarknaden, speciellt nu med höjda räntor. De flesta handlare har inte möjlighet att betala topp marknadspris för varje bil, speciellt inte bilar i 200.000 kronorsklassen. En annan sak jag reagerade på var att de tog med flera bilköpare som inte ens har registrerade bolag eller bolagsinformation på sajten – exempelvis bilarköpes.nu , det är för mig en helt okänd sajt! Man vet inte vem som ligger bakom sajten och det är egentligen inte så smart att publicera en okänd sajt på en så stor nyhetstidning. För kännedom så är vi alltid online och redo att köpa din bil. Nu är köpsuget stort på defekta bilar eller bilar värde under 100.000kr. Varför är det så? Jo, för dessa bilar kan vi sälja snabbt. Det är riskfyllt för våra handlare som vi samarbetar med att köpa in dyrare objekt. Självklart görs affärer dagligen, men till någorlunda bra pris. Dessa bilar säljs i sin tur till bra priser till slutkund/privatperson då man i dagens läge inte kan begära toppbetalt för en bil på Blocket. Människor är avvaktande, December/Januari är månader folk håller i slantarna.